Hafslund Ny Energi jobber bredt innen fornybar energi og elektrifisering av samfunnet. Sammen med OBOS skal de nå utvikle nye energiløsninger til næringsbygg og boligblokker, i det nye selskapet Solway.
Utnyttelse av tak og fasader vil bidra til økt produksjon av fornybar strøm, gjøre byggene mer miljøvennlige og redusere CO2-utslipp. For forbrukere betyr solenergi lavere strømutgifter og mange år med gratis strøm etter at anlegget er nedbetalt. Et mellomstort borettslag vil kunne spare 150-200 000 kroner i strømutgifter hvert år.
Det finnes flere gode, offentlige støtteordninger til installasjon av solceller, blant annet fra Oslo kommune. Det nye selskapet har løsninger som kan redusere etableringskostnadene ytterligere.
– Nå skal vi handle lynraskt for å kunne komme i gang før vinteren. Vi sikter på å ta imot de første bestillingene i september og ha de første anleggene på plass og i drift allerede i år. Det er nødvendig i et marked som trenger rimeligere og grønnere energi. Gjennom året har vi opplevd en gradvis økning av henvendelser fra OBOS-medlemmer, sameier og borettslag som etterspør solcelleløsninger for sine bygg. Da var det naturlig for oss å slå oss sammen med Hafslund Ny Energi som er en ledende aktør på feltet, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for forretningsutvikling i OBOS.
Et nytt og unikt samarbeid
OBOS og Hafslund Ny Energi har solid kompetanse som gjør at det nye selskapet vil kunne tilby gode og bærekraftige løsninger til markedet.
– Vi ser virkelig frem til samarbeidet med OBOS og har stor tro på at vi sammen kan skape gode løsninger som minimerer energibehovet og strømregningen til våre kunder, samtidig som vi bidrar til at Oslo og Norge når klimamålene sine, sier Martin Sleire Lundby, visekonsernsjef i Hafslund og styreleder i Hafslund Ny Energi.
Ny teknologi skal rulles ut raskt
Energiforbruket i bolig- og næringsbygg utgjør over 40 prosent av det totale energiforbruket i Norge. Derfor kommer ny teknologi til å spille en sentral rolle i det nye selskapet. Solenergi, batterilagring, lokale varme- og kjøleløsninger og smartstyring er bare noe av det som kommer til å bli mer vanlig i norske bygg