Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge:

- Vi ser og erfarer at det å investere i økt kompetanse innen mangfoldsledelse gjør noe med tankesettet til lederne våre. De ser og utnytter muligheter i egne team i mye større grad, noe også medarbeiderne bekrefter i årets medarbeiderundersøkelse: Med hele 83 poeng på spørsmålet om nærmeste leder utnytter ulikhetene i avdelingen, og 84 poeng på at de føler seg inkludert og respektert i Ahlsell, kan vi med hånden på hjertet si at vi er på riktig vei til en god arbeidskultur i selskapet! Og når oppsummeringen fra den eksterne KIWA-revisjonen av våre ISO-sertifikater konkluderer med at Ahlsell er et fantastisk selskap der de ansatte virkelig settes først, ja da kan jeg ikke være annet enn superstolt, og trygg på, at vi har gjort mye riktig og har staket ut en kurs vi trygt kan holde videre. Så er det jo også fint å se at det skaper verdi for selskapet med kontinuerlig lønnsom vekst.

Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK Gruppen:

- Mangfold er en strategisk prioritering for GK og vårt mål er å være en god og inkluderende arbeidsplass. Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs og alle skal føle trygghet til å være seg selv, prestere og lykkes. For oss er det handlinger som teller og det har derfor vært viktig å konkretisere vårt arbeid for økt mangfold i en tydelig plan. Mangfold handler om både synlige og usynlige likheter og ulikheter og selv om kjønnsbalanse er et prioritert område, er det viktig for oss å ta med alle dimensjoner av mangfold og legge til rette for en inkluderende kultur for å få utbytte av hele mangfoldet. Jeg tror at god mangfoldsledelse leder til prestasjonskultur og vi legger derfor vekt på utvikling av mangfoldskompetanse i vår lederutvikling slik at alle ledere bidrar til å forløse potensialet som ligger i hver enkelt medarbeider og teamet som helhet. Det er en ære å bli nominert til Elektrobransjens Mangfoldspris. Prisen er viktig for å inspirere til målrettet arbeid i alle deler av næringen, forteller

Erik Nordermoen, salgsdirektør i SG Armaturen:

- Vi setter stor pris på å være kåret til finalist til Elektrobransjens Mangfoldspris 2024. Vi i SG Armaturen mener at et team bestående av ulike typer mennesker gir de beste resultater. I en mannsdominert bransje ønsker vi å bidra litt ekstra for å fremme økt rekruttering av kvinnelige elektrikere.  

Juryen har bestått av Frank Jaegtnes (adm.dir. EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) og Helene Astrup (senior HR rådgiver, Bravida).

Utdelingen av prisene vil foregå under Eliaden, den 29. mai fra kl. 16-17 under fagseminar for kvinner i elektrobransjen (prisutdelingen er åpen for alle). Her vil juryen dele sin begrunnelse for valgene, og vi får vite hvem som vinner i de forskjellige kategoriene.

Kilde: EFO