Så sent som i juni toppet Schneider Electric listen over «Verdens mest bærekraftige selskaper for 2024» utarbeidet av TIME Magazine og Statista. Dette understreker ytterligere den strategiske betydningen selskapet legger på bærekraftpåvirkning.

Anerkjennelsen er et bevis på at Schneider Electric leder an når det gjelder å sette seg ambisiøse klimamål og bygge opp ekspertise innen energieffektivisering og reduksjon av utslipp, både for sine kunder og internt i selskapet.

- Å komme øverst på TIMEs liste over verdens mest bærekraftige selskaper bekrefter hvor viktig det er å ha ambisjoner og engasjement for å avkarbonisere verdikjeder og utvikle forretningsmodeller, sier Xavier Denoly, Senior Vice President of Sustainable Development hos Schneider Electric.

- Med halvannet år på oss til å oppfylle våre bærekraftambisjoner for 2025, er hvert av Schneiders transformative globale og lokale initiativer viktig for å bygge jevnt og bevisst videre på våre prestasjoner og strebe etter en langvarig påvirkning.

Schneider Electric brøt barrieren på 600 millioner tonn rapporterte lagret CO2 og forebyggede karbonutslipp for kunder globalt. Dette var mulig ved hjelp av produkter, programvare og tjenester som fører til energibesparelser.

Selskapet fortsetter å gjøre jevn fremgang hvert kvartal og er på god vei til å nå målet om å hjelpe kundene med å spare og unngå 800 millioner tonn CO2-utslipp innen 2025.

Oppfordring fra Zero Carbon-prosjekt

Innsatsen for å intensivere leverandørenes avkarbonisering og takle Scope 3-utslipp ble også belønnet med en progresjon fra 19 prosent på denne tiden i fjor til 33 prosent dette kvartalet.

Schneider Electric sitt Zero Carbon-prosjekt oppfordrer strategiske leverandører til å bytte til renere energi, foreslår leverandører av effektiviseringsløsninger som passer for dem og tilbyr dem støtte lokalt, i tillegg til å hjelpe dem med markedsanalyse innen fornybar energi og opplæring av spesialister.

Ambisjonen er å lære opp én million mennesker i alle aldre ved å tilby lærings- og utviklingsmuligheter innen utgangen av 2025. Ved å jobbe mye med frivillige organisasjoner og oppmuntre ansatte til å melde seg frivillig som kursledere, har 682 000 mennesker over hele verden dratt nytte av disse utdanningsmulighetene som fremmer entreprenørskap.

Nylig inngikk Schneider Electric Foundation et samarbeid med INCO i Senegal om et digitalt læringsprogram «Get into Energy Transition».

Ved utgangen av 2. Kvartal i år lå Schneiders Sustainability Impact-score på 6,78. Selskapet er på god vei til å nå målet for 2024 på 7,40 av 10.