Schneider Electric, en leder innen digitalisering av energistyring og automasjon, og AVEVA, global leder innen industriell programvare, kunngjorde nylig et partnerskap med IN-CORE Systèmes, ledende teknologiselskap med ekspertise innenfor imaging-systemer og optiske metoder for komplett overflateinspeksjon av prosesser. Målet med partnerskapet er å øke effektiviteten i produksjon av batterier for elektriske kjøretøy.

Samarbeidet vil sørge for å koble data fra elektroder til analyse av celleytelse og dermed gi kunder en komplett dataoversikt for å optimalisere produksjonsprosesser, øke kvaliteten og effektivisere materialbruk.

Ettersom elbilmarkedet fortsetter å oppleve eksponentiell vekst, opplever batteriprodusenter stort press for å forbedre kvalitet, effektivitet og lønnsomhet. Produksjonsøkningen kan føre til nye problemer, som feilmodus og prosessvariasjoner. Det kan også lede til driftsineffektivitet og sløsing av materialer.
 

Energieffektiviserer elbilbatteri-produksjon

De siste årene har produksjonen av elbilbatterier opplevd at opptil 20 % av materialene er skrotet. Ineffektiv bruk av energi har også vært et problem: for å produsere 1 kWh elbilbattericelle er det nødvendig med 47 kWh energi. Disse utfordringene kan bare takles med bedre operasjonell innsikt.

Partnerskapet mellom Schneider Electric, AVEVA og IN-CORE vil gi bedre dataoversikt i produksjonsprosessen med spesielt fokus på datasporbarhet på elektrodenivå.

IN-CORE- sporbarhetsløsningen vil i samarbeid med AVEVA System Platform koble kritiske parametere ved elektrodeproduksjon, sluttcelle- og pakkeytelse. Dette vil føre til innsamling av relevante data til rett tid og i riktig format for å sikre et fullstendig databilde. De positive følgene for kundene er blant annet:

•    Raskere feilsøking av problemer på feltet
•    Avfallsreduksjon
•    Produksjonseffektivisering
•    Materialoptimalisering.

Viktig med en lønnsom masseproduksjon

– Operasjonelle problemer er en hindring for en vellykket produksjon av elbilbatterier, sier Christel Galbrun, Segment President for Mobility hos Schneider Electric.

– Når etterspørselen øker, må kvalitet og effektivitet forbedres, og samtidig må variasjon og skrot reduseres. Partnerskapet med IN-CORE vil resultere i nye nivåer av datatilkobling for elbil-batterimarkedet og hjelpe kundene med å etablere en komplett dataarkitektur på tvers av alle prosesser.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Schneider Electric for å løse en av hovedutfordringene i elbilmarkedet; datatilkobling på elektrodenivå, uttaler Michel POPOVIC ved IN-CORE Systèmes. – Sammen kan vi samle sporbarhetsdata, koble dem til resten av verdistrømmen og kontekstualisere dem for å gi kundene umiddelbar verdi.