Samtidig gir han oss et innblikk i markedsutviklingen i Kristiansandregionen og ser fremover mot høstens utfordringer i det sørlandske næringslivet.

– I starten av juli var jeg sammen med familien en uke på Kreta, så jobbet jeg et par uker, og har nå noen nye uker med ferie. Disse ukene benyttes hjemme her i Lillesand med båtturer i skjærgården og avslappende dager ved sjøen. Senere i sommer blir det en tur til hytta på fjellet og gåturer i Setesdalsheiene, sier Johansen.

Saken fortsetter under bildet:

Daglig leder i Elektroexperten AS i Kristiansand, Frode Johansen, benytter ferien til å lade batteriene, og da er sjøen og fjellet viktige steder å være. 

Elektroxperten er totalleverandør innenfor elektrofaget med omtrent 120 ansatte. Fra moderne lokaler sentralt på Lund i Kristiansand leverer selskapet elektrotjenester til private, bedrifter, offentlige og annen næring på Sørlandet.

Kombinerer ferie med et øye på markedet

Selv om han har funnet roen i sommervarmen følger han likevel opp henvendelser.

– Det blir generelt rolige dager, men jobben kan ikke legges helt bort. Det betyr at jeg sjekker epost og svarer på en del telefoner. Jeg leser også nettaviser, fagtidsskrifter, DN og andre aviser.

 Hvordan har markedet utviklet seg i Kristiansand de siste årene? 

– Markedet i Kristiansand har vært meget bra de seneste årene, men som i de fleste andre regioner, har også Sørlandet fått en dupp i markedet nå i 2024. Det betyr at det for tiden er færre større prosjekter å regne på. Samtidig holder både servicemarkedet og industrien seg bra. 

– Vi har per i dag godt med oppdrag, men ser vi må ha påfyll utover i 2025. Prognoser sier at 2025 skal få en positiv utvikling, og vi har stor tro på fortsatt høy aktivitet i årene fremover.

Hva ser du frem til å ta fatt på til høsten? 

– Vi skal fortsette å jobbe med utviklingen av bedriften og de ansatte for å styrke vår markedsposisjon i det «lokale» markedet her på Sørlandet, avslutter Johansen.