Elektrogruppen er et tradisjonsrikt konsern som leverer fremtidsrettede og komplette tekniske løsninger til sine kunder. Gruppen har 690 ansatte fordelt på 18 datterselskaper, med hovedkontor i Bodø. Elektroakademiet er en læringsarena for utvikling, hvor det samles kurs, studier og andre programmer for utvikling i et akademi som er tilgjengelig for alle ansatte.

Tustervatn Johansen  har jobbet i Elektro siden han begynte der som lærling 2006, og har fått vært med på å skape innhold til Elektroakademiet.

- Det er viktig at vi lærer av hverandre, sier han. – Det er mange som sitter på høy kompetanse på forskjellige områder, som enkelt kan deles med andre.

Etter 18 år i bransjen har Johansen mye erfaring. Han har merket at det ofte er de samme spørsmålene som går igjen. 

– Fremfor å prøve å forklare det kjapt over telefon, lager vi heller små videobaserte kurs. Slik kan alle få tilgang til kunnskapen og vi blir helhetlig bedre rustet til å gjennomføre jobben. Dessuten er det tidsbesparende på lang sikt, spesielt når man har svart på det samme spørsmålet for 45. gang, sier han og ler.

– Noe av det beste med å ha tilgang til Elektroakademiet er at man i fellesskap kan øke kompetansen og bli enda bedre. Det setter jeg pris på å få være med på.

- Svært godt mottatt

– Vi var veldig spente på hvordan Elektroakademiet ville bli mottatt når vi først introduserte det, sier Andreas Melby, direktør for forretningsutvikling og strategi, til egen nettside. 

– Vi vet  at mange av våre ansatte liker å være “hands on” fremfor å sitte stille en hel dag på kurs. Det som er gunstig er at kursene kan deles opp i moduler, og derfor ikke trenger å vare en hel dag. Våre digitale kurs kan være så korte som 5-10 minutter! Det gjør det lett tilgjengelig for alle ansatte. Medarbeidere kan like gjerne ta kursene via mobilen, noe som gjør det enkelt også for de som er mye på farten. 

Lysten til å bidra merkes veldig godt hos de ansatte. 

– Det var ingen tvil om at vi måtte kjøpe inn enkelt filmutstyr slik at de som har kunnskap å dele kunne få muligheten til det på et egnet format. Ofte kan en video-opplæring være langt mer effektiv enn å bla i brukerhåndbøker og lignende. Jeg tror vårt strategiske fokus på kompetanseheving og erfaringsdeling er en av våre viktigste konkurransefortrinn, avslutter Melby. Kilde: elektro.no