- Dette er en ny og spennende satsing fra vår side. Medlemmene har til nå hatt nettbutikk i lokale varianter, men den løftes det for første gang opp på sentralt nivå på elkonor.no. Dermed skriver vi litt historie når vi nå  «soft launcher» denne begivenheten, sier den alltid engasjerte og framoverlente daglige lederen. 

- Selv om nettbutikken nå ligger på kjedenivå og vi administrerer 135 hjemmesider for medlemmene våre, er det fortsatt lagt til rette for store lokale tilpasninger både når det gjelder design og innhold. Medlemmene skal selvfølgelig kunne løfte fram det de er gode på og det de tilbyr i sine respektive lokalmiljøer.

I tillegg til basisen og rammeverket som ligger sentralt, er det lagd en produktkatalog hvor medlemmene enkelt kan gå inn og huke av produkter de vil legge til på sin egen nettside. Det er også mulighet for lokal pristilpasning, for å øke konkurransedyktigheten. Videre har Elkonor tatt nye kalkyleverktøy i bruk.

– Vår medlemsutvikler Jostein Brunborg har spisskompetanse på kalkyleverktøyet. Om han eksempelvis oppretter en kalkyle for montering av smarthus, vil den ligge tilgjengelig for alle. Dermed kan det ligge som basis når andre skal prise tilsvarende oppdrag, som gjør jobben enklere.

Ferdig montert

Kjeden lanserer samtidig konseptet «Elkonor Ferdig montert», en satsing rettet direkte mot sluttkunde. Ved å klikke på logoen med samme navn på hjemmesiden,  får man opp tjenester og produkter ferdig priset, uansett hvor i Norge oppdraget er. Det gjør det forutsigbart og enkelt å forholde seg til for forbrukerne. De vet hva de får, og de vet hva det koster ferdig montert.

I  «Ferdig montert» vil det ligge et utvalg tjenester, basert på det kundene etterspør mest.

– Vi har analysert hva det søkes mest etter på nettet, og hva forbrukeren er mest opptatt av. Ut fra det, har vi kommet fram til en topp 20-liste forbrukeren kan velge i.

I menyen kan man enkelt finne fram til den nærmeste Elkonor-elektrikeren ved å taste inn adresse eller postnummer, og deretter bestille ønskede varer. Du kan også beskrive hvilket arbeid som ønskes utført, og når det passer kunden å få utført arbeidet.

–  Tidligere har alt vært på elektrikerens premisser, men det er ikke gitt at alle har anledning til å være hjemme på de tidspunktene det passer for elektrikeren å komme. Her kan de selv booke en tid som passer, og den aktuelle bedriften får da en varsling både på SMS og mail om at det har kommet en henvendelse. Etter hvert vil det bli integrert mer avansert kalenderfunksjonalitet i systemet, som gjør prosessen enda mer kundevennlig.

Om det ikke skulle passe for elektrikerbedriften å utføre arbeidet på det ønskede tidspunktet, vil forespørselen bli sendt til neste Elkonor-bedrift i nærområdet.

- Det kan jo også være at man får leads på eksempelvis varmepumper, selv om bedriften ikke har kompetanse på dette området. Da vil forespørselen videreformidles innen to virkedager. Dette innebære nye prosedyrer og nye rutiner som må innarbeides hos våre medlemmer, derfor har vi valgt å lansere disse mulighetene gradvis.

Digital befaring

Også digital befaring er et nytt satsingsområde, som er viktig å få på plass for både å spare tid, høyne kvaliteten ved å unngå feil - og med det få enda mer fornøyd i kunder.  

- Foreløpig er det flere måter å løse det på, men vi jobber med å finne en løsning som favner alle varianter av telefoner og operativsystemer.

Selv om forbrukerne har muligheten til å laste opp bilder og legge ved tekst, er det er ikke alltid like lett for å forstå hvordan det skal gjøres. Da er videobefaring et godt alternativ.

-  Ofte kan bilder være veldig bra, men digital befaring gir en helt annen oversikt, påpeker han.  - Det er heller ikke gitt at en kunde kan gi eksakt svar eksempelvis på om det er  plass til måleren, eller om det trangt. For ikke å snakke om det er montert overspenningsvern. Er det plass på skinna?

- Spesielt med alt som gjøres i sikringsskap – som montering av  varmekamera - for å se på rominndeling, adkomster osv. Det gjelder også eksempelvis skjult montasje av lys, eller ettermontasjer. Er det høyt under taket, kan det være jeg trenger en ekstra høy gardintrapp, og så videre.

Avtale med Christiania Belysning

En annen nyhet, er at Elkonor har inngått avtale med Christiania Belysning, forteller han.

– Selskapet har titusener av henvendelser i butikk og på nett, og mange av de trenger elektriker til montasje og/eller installasjon. Disse oppdragene vil bli tildelt nærmeste Elkonor-medlem via en ekstern nettløsning.  

Christiania Belysning har en av landets fremste fagmiljøer innen belysning, og har både  lysplanleggere og lysprogrammer i eget hus. Men de trenger ofte hjelp til montasje, sier han.

– Der kommer igjen videobefaring til sin rett. Hvordan ser denne lampen ut? Skal den henge over en trapp? Trenges det stillase? Er det snakk om et gammelt murbygg? Går det an å feste kabler? Å ha mulighet til videobefaring, selv om oppdragene fordeles gjennom Proptly, er en fin måte å skaffe seg nødvendig informasjon på for å kunne gjøre en best mulig installasjon med en gang. Dette handler først og fremst om bevisstgjøring hos elektrikerne for å kunne utnytte mulighetene maksimalt.

Ved at Elkonor har inngått dette samarbeidet med Christiania Belysning, bidrar det også til at de nå eliminerer mange av de som ellers ville ha skrudd og koplet hjemme selv.

- Det er et godt bidrag til å bedre el-sikkerheten og fjerne svart arbeid, ved at det er enkelt å få en elektriker til å gjøre jobben. Samtidig som det er bra for oss å komme i posisjon, er det en god service Christiania Belysning gir til sine kunder. I dag er det mange som ønsker lysregulering, som krever både riktige produkter og kompetanse til å kople det opp, minner han om.