I mai 2023 ble LOS kontakta av et spansk selskap angående anbud for Sotrasambandet. Den fullstendige anbudsrunden startet i desember 2023, og kontrakten ble signert 23. juli 2024. Bro- og tunnelsystemet Sotrasambandet består av 19 bil- og fotgjengerunderganger, 23 tunnelportaler, 22 broer og viadukter, nye firefelts motorveier og 14 km med fortau og sykkelveier. Det skal også bygges omtrent 24 km med tofelts adkomstveier. Hovedbroen blir 30 meter bred, 900 meter lang og får 145 meter høye tårn. Drotningsviktunnelen, som blir nesten 2 000 meter lang, får avkjørsler og ramper til Drotningsvik. Harafjelltunnelen blir bygget om, og det blir også tre tunneler for fotgjengere og syklister ved Janahaugen, Kiplehaugen og Harafjellet.

Dette er en av de største kontraktene til LOS Elektro. Planleggingen starter nå i august, og det er ventet at arbeidet i felt starter i løpet av våren 2025.

Kontrakten omfatter arbeid langs veier, i tunneler, på hengebruer, underganger, fortau og sykkelveier. Kontraktspartneren til LOS Elektro er Sice, mens byggherre er Sotra Link Construction Joint Venture og sluttkunden er Statens vegvesen.  

- Det er et stort prosjekt, og vi ser fram til et godt samarbeid med alle involverte aktører. Arbeidet vil bli ledet fra prosjektavdelingen i Bergen, men med nødvendig administrativ støtte fra Bømlo. Vi ser fram til å vise at vi er en pålitelig partner for store, komplekse prosjekt, og til å bidra til utviklinga av Sotrasambandet, skriver selskapet.