- Dørene kan åpnes 180°, noe som gir enkel tilgang til skapets innside og gjør arbeidet mer praktisk uten at døren kommer i veien. Pakningen rundt dørene garanterer en beskyttelsesgrad på IP66, skriver ABB i en pressemelding. 

Gemini-skapene er laget av fleksibel, motstandsdyktig og resirkulerbar termoplast, designet for å takle utfordringene i tøffe omgivelser. Enten det er i nærheten av sjøen, eller i støvete, skitne eller utsatte miljøer, gir Gemini-skapene pålitelig beskyttelse i det elektriske distribusjonssystemet. Det termoplastiske materialet sikrer at skapene er trygge, robuste og enkle å installere. I tillegg er materialet 100 % resirkulerbart, noe som gjør skapene til et mer miljøvennlig valg.

Med en høy beskyttelsesgrad på IP66, er Gemini-skapene egnet for ekstreme forhold som kalde, isete omgivelser, samt krevende utendørsmiljøer. Det unike termoplastiske materialet gjør skapene motstandsdyktige mot solens varme, UV-stråling, ild, samt kjemiske og atmosfæriske påvirkninger. Disse egenskapene gjør at skapene egner seg spesielt godt for bruk i solcelleanlegg og er den optimale løsningen for automatiserte systemer.

Gemini-skapene
Skapene er utstyrt med en standardlås med dobbelt spor, som enkelt kan byttes ut med en annen lås fra tilbehørslisten. Du kan bestille skapene med eller uten dører, og hver løsning har et eget artikkelnummer, ett for tomt skap uten dør, og et annet for skap med dør. Dette gir fleksibilitet i bestillingsprosessen. Når skapene leveres med dører, pakkes dørene separat utenpå skapenes esker for å unngå skade under transport. En ekstra fordel er at dørene kan monteres etter at skapet er festet på veggen.

Gemini-skapene kan monteres på veggen med plast- eller stålfester, på en stolpe med stolpefester, eller på en pidestall. Monteringssettet leveres komplett med skruer og plastplugger (for å opprettholde IP-graden), sammen med en monteringsveiledning.