Pipelife utviklet en ny veggboks for det nordiske markedet for over to år siden, laget av elektrikere, for elektrikere og myntet på det nordiske markedet. Veggboksene kunne blant annet enkelt kobles sammen. På grunn av de avtagbare sideveggene var det ikke nødvendig med flere kontakter.
Les mer her: Pipelife har utviklet en ny veggboks for det nordiske markedet
Nå er selskapet tilbake på Eliaden 2024 for å introdusere en oppgradert versjon av veggboksen. Denne gangen med spesielt én endring som gjør montering av skjultanlegg mer effektivt; et nytt veggfeste som gjør det enklere å «gli» boksene sammen ved seriekobling. Igjen har de hatt tett og lang dialog med elektrikerne, som er Pipelifes hovedmålgruppe og utstrakte arm i markedet.
Brage Stenberg Johnsen, som kanskje er mest kjent fra sine podkaster om elektrikeryrket, er også kommunikasjons- og markedssjef i Pipelife.
Han forklarer villig vekk hvordan dette funker.
– Pipelife har alltid vært en stødig elektroleverandør av elektrikerens melk og brød. Nå kommer vi med nok en oppgradering på veggboksen. Monteringen er enklere, samtidig som vi sørger for at alt på veggboksen kommer komplett, det er jo ikke gitt. Alt av skruer og tilbehør er med. Da slipper elektrikeren å huske på tilleggsutstyr for å gjøre jobben ferdig, sier han.
Johnsen trekker også frem legokonseptet, som var nytt for to år siden. Du kan enkelt ta ut en sidevegg og koble den til neste boks, du får da god plass å jobbe på som elektriker.
Veggfeste eller skruer i stender?
Med Powerline veggboks kan elektrikere velge om de vil bruke veggfeste eller skruer rett i stender, noe som gir dem flere alternativer for hvordan de skal feste boksen.
– Vi slår et slag for produktet uten stenderfeste, av bærekraftshensyn. Du slipper ekstra stål. Det er bra for miljøet, og den sitter minst like godt. Men mange elektrikere vil fortsatt ha stenderfeste. Dette er de vant til å håndtere, det går raskest å banke rett inn med hammeren, og derfor fortsetter vi med å levere dem. På sikt håper vi flere og flere velger bort stenderfestet og prioriterer bruk av skruer, sier han.
Prisen på utviklingen av et oppgradert produkt er alltid betydelig. Her har Pipelife brukt anslagsvis 800 timer, inkludert samlinger med elektrikere.
– Dette er nyttige samlinger. Samtidig er det en utfordring at folk noen gang er for høflige og ikke alltid sier hva de egentlig mener, sier John Øye. produktsjef Elektro i Pipelife.
– Uansett er vi nå veldig trygge på at vi har truffet på produktet. Dessuten er det betryggende at vi kan slå et slag for bærekraft ved lanseringen av det, mener Johnsen.
– Og vi pleier å si til elektrikeren at de ikke trenger å uttale seg før de har montert 30-40 veggbokser. Det er jo først når man før det i fingrene de virkelig begynner å spare tid, sier Øye.
Opptatt av tilbakemeldinger
Virksomheten, som er til stede på Eliaden hver gang, er ikke på Lillestrøm kun for å møte elektrikere. De vil generelt ha tilbakemeldinger fra ulike aktører i bransjen.
– Vi er opptatt av tilbakemeldinger, og nettopp derfor har vi for anledningen laget en egen spørreundersøkelse. Ja, det er en premie de kan vinne når de registrerer seg og svarer, men det gir oss svar av verdi på hva de er fornøyde med, og ikke fornøyd med. Vi er fryktelig nysgjerrige på hva de synes om produktene våre. Slik kan vi hele tiden forbedre oss. Vi skal aldri bli mett og hvile på laurbærene, sier Brage Stenberg Johnsen.
– Det viktigste med å forenkle prosessene ved montering er ikke primært å tjene mer penger. Et langt viktigere poeng er at det i fremtiden blir færre hender til å installere et økende volum. Det gjelder ikke bare i Norge, men i hele Europa. Da må produktinnovasjonen økes. I et bygg går det jo med noen veggbokser og meter med kabel. Hvis det finnes noen enklere og raskere måter å gjøre det, så må vi fortsette å jobbe med dette for øye, mener Johnsen.