I reality-serien over ti episoder følger vi  et knippe lærlinger, nyutdannede og erfarne elektrikere, kvinner og menn fra mindre og større bedrifter landet over i deres arbeidshverdag. Serien hadde premiere på HeimTV i januar (den er fortsatt tilgjengelig på kanalen), og serien har siden blitt profilert gjennom ulike kanaler for å nå både ungdom som står foran utdanningsvalg og deres foreldre. Millionsatsingen er et samarbeid mellom EL-PROFFEN og leverandørene Zaptec, Cenika og Elko, som et ledd i å rekruttere flere til bransjen.

Reality-serien «Elektrikerne» ble en stor suksess, og EL-PROFFENs markedssjef Sven Arild Bransdal er veldig lysten på en sesong 2.
Reality-serien «Elektrikerne» ble en stor suksess, og EL-PROFFENs markedssjef Sven Arild Bransdal er veldig lysten på en sesong 2.

Overgått forventningene

Bransdal sier seg svært fornøyd med resultatet, som har overgått alle forventninger.

- Tallene for søkere til videregående opplæring i skoleåret 2024/25, viser at 53 prosent av elevene søkte seg til et yrkesfaglig utdanningsprogram på vg1. Av disse har 8,4 prosent valgt elektro- og datateknologi, som er en vesentlig øking fra de siste årene. tillegg er det flere jenter enn noen gang før som vil bli elektrikere, som er svært gledelig. Nå har vi selvsagt ikke hold i å påstå at vår satsing har påvirket mange av de unge til å velge elektroretningen. Men vi har hatt undersøkelser som bekrefter at vi har fått formidlet til målgruppene hva faget vårt handler om på en relevant og troverdig måte, og at elektrikerne har en svært viktig rolle for å drive samfunnet videre. På den måten har vi definitivt gitt et positivt bidrag.

Og det er fortsatt behov for flere hender og kloke hoder i bransjen, minner han om.

- Det har vært et skrikende behov for å øke rekrutteringen i mange år, og mangel på fagfolk har vært til hinder for utvikling og vekst for mange bedrifter. Nå har riktignok også vår bransje fått merke dyrtiden på kroppen ved at det er færre oppdrag å konkurrere om, men fortsatt rekrutterer vi færre enn vi trenger. Derfor er det viktig at bransjen fortsetter å markedsføre seg mot ungdommen og deres foreldre, og fortsetter å ta inn lærlinger.

Selv om det kommer tydelig fram i TV-serien hvem som står bak satsingen, forteller Bransdal at de har vært bevisste på at innholdet ikke er en reklame for EL-PROFFEN-elektrikerne, men for elektrofaget. Slik sett har de «tatt en for laget».

-  Undersøkelser vier samtidig at TV-serien har styrket merkevaren EL PROFFEN, men det har ikke vært drivkraften og er som en bonus å regne, understreker han.  

Er lysten på en sesong 2

Bransdal legger ikke skjul på at suksessen frister til å lage en sesong to.

- Det er fortsatt deler av faget vårt vi ikke var innom i den første sesongen, slik sett er det veldig aktuelt å tenke på en oppfølger. Vi kommer nå til å ta en runde om dette med våre samarbeidspartnere og HeimTV, så får vi se hva vi lander på. Den må eventuelt være klar for lansering i god tid før neste søknadsfrist til videregående skoler  neste år – det vil si helst i januar måned -, så det må besluttes rimelig raskt.

- Om det blir et «snurr film», er vi klare til å sette i gang!