kAIa kommer fra Consigli, og gleder seg til å bli del av det hun mener er Norges mest innovative entreprenørselskap.
– Betonmast Buskerud-Vestfold var tidlig ute med å ta i bruk generativ AI på sine prosjekter, og har lenge vært en god forretningspartner med Consigli. Nå føltes tiden riktig for å ta spranget over på entreprenørsiden, sier kAIa.

Daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold sier i en pressemelding at de ser frem til å få kAIa om bord.
– Vi har store forventninger til kAIa. Hun har en enorm arbeidskapasitet, kan jobbe døgnet rundt og på mange prosjekter samtidig. For Betonmast er ikke dette bare en enkel ansettelse, men et ledd i en bredere strategi for å være ledende på bruk av ny teknologi. Vi satser målrettet på å ta i bruk kunstig intelligens for å gjøre bygging smartere, mer kostnadseffektivt og bærekraftig. Ansettelsen av kAIa understreker vårt ønske om å utfordre etablerte sannheter og hele tiden være i forkant av teknologisk utvikling, sier Gjestemoen.

Ny epoke

Ved å ansette kAIa, bringer Betonmast Buskerud-Vestfold AI direkte inn i prosjekteringsprosessen. Dette åpner for en ny epoke hvor digitale verktøy ikke bare støtter mennesker, men også selv kan ta del i planlegging og optimalisering av byggeprosjekter. Med AI kan Betonmast redusere prosjekteringstiden drastisk, samtidig som kostnader og ressursbruk reduseres.

kAIa kommer fra Consigli. Betonmast Buskerud-Vestfold og Consigli kjenner hverandre godt fra samarbeid på en rekke prosjekter, deriblant Vision i Horten. Consigli har utviklet løsninger som bruker AI til å optimalisere planløsninger, redusere materialforbruket, og sikre tverrfaglig koordinering tidlig i prosjekteringen. Dette kan føre til mer effektive og bærekraftige bygg, med lavere energiforbruk og karbonavtrykk.

– Vi synes det er superstas at Betonmast Buskerud-Vestfold ansetter den selvprosjekterende ingeniøren og velger å kalle sin nye kollega kAIa. Teknologien i AI er innovativ, men det som virkelig er spennende er den forretningsmessige endringen i verdikjedeforskyvning og økt konkurransekraft som Betonmast nå leder an, sier Janne Aas-Jakobsen, CEO i Consigli.