I 2014 omsatte Skanbatt 35 millioner kroner. I 2022 ble resultatet 180 millioner kroner, og vekstpilene fortsetter å peke rett til værs på alle parametere. I dag teller selskapet 36 ansatte i Norge.

- Den kraftige omsetningsveksten gjorde at vi vokste ut av lokalene, og det var en stor dag for oss da vi kunne flytte inn i nye og flotte lokaler på Mjåvann industriområde i Kristiansand på nyåret. Nå har vi et administrasjonsbygg på 1200 kvadratmeter og en lagerhall på 5000 kvm. Hallen er for øvrig gjenbruk av de tidligere lokalene til Coop Obs bygg på Madla.

Det var stor interesse da selskapet inviterte til åpen dag for å vise fram sin Sunsynk Innagator, en 1MWh kontainer fylt med litiumbatterier.
Det var stor interesse da selskapet inviterte til åpen dag for å vise fram sin Sunsynk Innagator, en 1MWh kontainer fylt med litiumbatterier.

Spisset fokus mot energimarkedet

Skanbatt er et familieeid selskap som ble opprettet på 50-tallet under navnet Sangvik Service, og drev med verkstedsvirksomhet med spesialkompetanse på blant annet dynamoer og dieselmotorer. Batterier har alltid vært en del av porteføljen, mens fokuset ble for alvor rettet mot batterier og relaterte produkter rundt 2010. Verksteddriften ble etter hvert avviklet, og bedriften ble overtatt av ny generasjon Sangvik sammen med daglig leder Tommy Moe, som får mye av æren for den gode veksten de siste årene.

Produktporteføljen og nedslagsfeltet har med tiden vokst til å favne bredt innen bransjen. I 2016 byttet selskapet navn til Skanbatt og spisset satsingen mot energisegmentet og har nå 100 prosent fokus på B2B-segmentet,  Det har resultert i kraftige innhugg i markedet, og en mangedobling av omsetningen.

Porteføljen omfatter i dag solcelleanlegg og energilagring til hus, næringsbygg og fritidsformål som båt, bobil og hytte, samt aggregater, batteriladere, invertere, bærbare strømforsyninger og solventilatorer som distribueres over hele landet gjennom et stort forhandlernettverk.

Hovedambisjonen er å være en ledende aktør på det norske markedet, men selskapet har nå også kastet sine blikk utenfor våre landegrenser gjennom opprettelse av avdeling i Sverige.

Tett samarbeid med Sunsynk

En annen stor nyhet, er selskapets avtale og samarbeid med Sunsynk. Nylig inviterte Skanbatt til åpen dag for å vise fram sin Sunsynk Innagator, en 1MWh kontainer fylt med litiumbatterier som blir hjertet i energitilførselen til bygget.

- Samarbeidet er tett, og vi har status som skandinavisk reparasjonssenter, forteller Myrland. - Sunsynk produserer og utvikler førsteklasses hybridinvertere, og sammen med vår ekspertise og erfaring på litiumbatterier tilbyr vi energilagringsløsninger til privat, næring og industri.
Sunsynk-inverterne kan brukes som rene PV-invertere, men har også hybrid-invertere som brukes til energilagring.

Fleksibel strømkilde

Sunsynk Innagator leveres i tre forskjellige størrelser. Under den åpne dagen, viste Skanbatt en Innagator på 1MWh, som blir stående inntil den skal vises fram på messen Intersolar i Munchen.
- Innagator er en svært fleksibel strømkilde som kan brukes til veldig mye. Peakshaving, backup til festivaler, lading av anleggsmaskiner, lagring av overskuddsstrøm fra alternativ strømproduksjon (solcelle, vindmølle o.l) eller enkelt og greit som batteri-backup for foretak/instanser som ikke kan miste tilgang på strøm.

- Dette er et produkt vi har svært stor tro på, konkluderer Skanbatts salgssjef.