Kraftproduksjonen de seks første månedene var noe lavere enn samme periode i fjor. Spotprisene på kraft var forholdsvis høye fra januar til april, men falt utover 2. kvartal. 

- Så langt i år er den gjennomsnittlige spotprisen for NTEs produksjon 43 øre/kWh, mot 42 øre/kWh samme periode i fjor. Selv om NTE produserte noe mindre strøm første halvår enn på samme tidspunkt i fjor, resulterte god kraftforvaltning i at vi fikk bedre betalt for strømmen vi produserte, påpeker Stav i en pressemelding mandag. 

NTE fortsetter sin kundevekst også i 2024. NTE har nå over 101 000 strømkunder og mer enn 78 000 telekomkunder. 
- Samtidig som vi har vekst er det en utfordrende markedssituasjon. Det er dyrtid med økte levekostnader og rentene er høye, noe som påvirker økonomien til våre kunder. Dette gjør at vår virksomhet innen energitjenester og elektroinstallasjon har hatt et krevende 1. halvår, fortsetter Stav.

NTE oppnådde i første halvår et driftsresultat på 731 millioner, mot 1 303 millioner samme periode i fjor. Driftsresultatet for første halvår i 2023 var preget av vesentlige positive verdiendringer på NTEs kraft- og valutakontrakter, samt engangseffekter fra kjøpet i Salten Kraftsamband.

NTE-konsernets skattekostnad ble 237 millioner kroner første halvår, mot 373 millioner for samme periode i fjor.

- Vi investerte over 197 millioner kroner i grønn fornybar energi og fiberbasert bredbånd første halvår. Den nye kraftstasjonen i Nedre Fiskumfoss til over 1 milliard kroner ble ferdigstilt og åpnet 29. april. NTE har videre koblet opp 10 000 smarte vannmålere for Trondheim kommune, inngått avtale med solcelleselskapet Sunday Power om utbygging og finansiering av solcelleanlegg på næringsbygg og mottatt flere priser for mest fornøyde kunder.I løpet av 1. halvår har det vært utredet muligheter for produksjonsøkninger ved eksisterende vannkraftanlegg. I tillegg til vannkraftproduksjonen, er vi også involvert i landbasert vindkraft på Ytre Vikna og flytende havvind utenfor Utsira, avslutter konsernsjefen. 

Resultatene fra første halvår viser at NTE står støtt økonomisk. Likevel er det igangsatt et arbeid for å sikre effektiv drift og videre vekst.