- Dette reduserer karbonavtrykket og sparer ressurser. For eksempel reduserer AP9-boksene karbonavtrykket med 40 % og sparer 90 liter vann per boks. Den bærekraftige produksjonen og kortreiste logistikken gjør koblingsboksene til et bedre miljøvalg. De dusere fargene gir et mykere uttrykk, samtidig som kvaliteten er like høy og i tillegg gir de ekstra miljøgevinst, skriver produsenten i en pressemelding. 

AP9 fargede koblingsbokser 
De harde delene er produsert av resirkulert plast, for et mer bærekraftig produkt. AP9 koblingsboks for påveggsmontering er utstyrt med 12 membrankabelinnføringer for kabler opp til Ø 17 mm på sidene, og to innføringer i bunn for kabler opp til Ø 19 mm. Koblingsboksene har beskyttelsesgrad IP65.

Enkel montering
Membranene muliggjør enkel kabelinstallasjon ved å føre de avisolerte endene gjennom membrannipplene. Dekselet festes ved å klikke lokket på, og åpnes ved å stikke en skrutrekker inn i åpningssporene. Ingen skruer er nødvendig. Boksen kan også forsegles. Boksen kan utstyres med strekkavlaster AS9.10 (el.nr. 1241000), noe som gjør installasjonen rask og enkel. Monteringstemperatur -25...+60 °C. Laget av halogenfritt material (IEC/61249-2-21). Boksene, som er egnet for våtrom, er produsert ved hjelp av en to-komponent teknologi og inkluderer membrankabelinnføringer som fungerer som pakninger.

AP10
AP10 i fargene grå og sort produseres også av resirkulert plast. Med dette vil samtlige fargede AP9 og AP10 bokser sørge for en vesentlig reduksjon av vannforbruk og lavere CO-2 utslipp.

Ny AP45 koblingsboks
ABB`s  siste medlem i AP-familien er AP45. Dette er en mindre koblingsboks som har mange av de samme egenskapene som AP9 boksen, og brukes når det er ønskelig med en mindre boks (105x43x40). Boksen kan utstyres med den geniale AS9.10 strekkavlasteren, har 8 membrankabelinnføringer, og beskyttelsesgrad IP65. Den kommer i fargen grå eller sort og er selvfølgelig produsert av resirkulert plast.

Skrueløs, enkel og tidsbesparende strekkavlaster AS9.10
Ny smart løsning gjør skruer eller bruk av verktøy unødvendig for å feste strekkavlasteren, den sneppes bare rett inn i koblingsboksen. Kabelen er sikret med strips noe som gjør installasjonen enkel og tidsbesparende. Strekkavlasteren passer til AP9, AP10 og AP45 koblingsbokser og er også laget i resirkulert plast.

- De fleste av oss ønsker å leve og arbeide mer bærekraftig. For å gjøre dette trenger man pålitelig informasjon om produktene man kjøper. Derfor tilbyr ABB miljødeklarasjoner (EPD) og har utviklet EcoSolutions™-programmet, opplyser produsenten avslutningsvis i pressemeldingen.