Låvepakken er skreddersydde solcelleløsninger for landbrukseiendommer. Prisene starter på 149.000 kroner før moms, og målet er å gjøre det enklere for gårdbrukere å sikre seg forutsigbar strømtilførsel og redusere kostnader knyttet til nettleie, skriver selskapet i en pressemelding.

- Gårdbrukere har mye å spare på å investere i solceller, sier Hamid Allahdadi, salgsdirektør i Solcellespesialisten. - Solcelleanlegg dekker mye av strømforbruket på de mest kostbare tidspunktene, slik at man unngår høye nettleieavgifter og får stabil strømpris over tid.

I utvikling av Låvepakken har Solcellespesialisten regnet på hvor mye strøm ulike gårdbrukere trenger gjennom dagen, og når på døgnet. Målet er å unngå døgnmakser og dermed høyere trinnvis nettleie for kunde. Ved installasjon av solceller produserer kunden strøm når den trengs mest og unngår høyere trinnkostnader i nettleie.

Tre pakker

Det viktigste i valg av solceller er å velge et anlegg tilpasset eget behov, hvor man produserer mest mulig av den strømmen man bruker, men heller ikke for mye. Derfor kommer pakken i tre varianter:

  • Låvepakken Start: 36 paneler (455 Wp), pris 149.000 eks. mva. Ideell for mindre gårdsbruk med moderat strømforbruk. Forventet årsproduksjon: opptil 14.000 kWt.
  • Låvepakken Stor: 72 paneler (455 Wp), pris 240.000 eks. mva. Beregnet for større gårdsbruk med høyere strømforbruk. Forventet årsproduksjon: opptil 28.000 kWt.
  • Låvepakken 63A Max: Spesialtilpasset eldre strømanlegg med høyt strømbehov, lanseres 1. oktober.

Forventet estimert årsproduksjon for anlegget vil variere avhengig av solforhold og lokasjon. Ut fra gjennomsnittlig produksjon vil fastpris per kWt ligge mellom 34 og 42 øre avhengig av løsning, og anlegget være nedbetalt etter 8-10 år.