Dette gjør det mulig å styre energiforbruket til HVAC-systemer, ekstra belysning og standby-modus for kontorutstyr effektivt. Standby-utkobling for DALI-2-drivere og manuell kobling av enheter er også tilgjengelig.

- ESYLUX APC-tilstedeværelsesdetektorer med integrert DALI-2 styreenhet og busspenningsforsyning gir kontroll over opptil 16 lysgrupper på tvers av rom, og kan utvides med BMS-tilstedeværelsesdetektorer og impulsbrytere som inputenheter. I tillegg har en APC-tilstedeværelsesdetektor en bryterutgang for integrering av 230 V enheter i systemet. En ny DALI-2-sertifisert bryteraktuator reproduserer denne bryterutgangen fra et funksjonelt perspektiv, sier Knut Bachke, Country Manager i ESYLUX Norge AS i en pressemelding.

DALI-2-aktuator for HVAC-systemer, tilleggsbelysning og kontorutstyr

Aktuatoren styres av en APC-tilstedeværelsesdetektor og gjør det mulig med behovsstyrt kobling av HVAC-systemer, ekstra belysning og energieffektiv standby-utkobling for kontorutstyr som høydejusterbare skrivebord. Tilstedeværelses- eller dagslysavhengig automatisk kobling utføres avhengig av forbrukeren og krav. APC-tilstedeværelsesdetektorer fra spesifikasjonsnivå APC20 gjør det dessuten mulig å koble avhengig av ukedag og klokkeslett, samt bruk av aktuatorer for standby-utkobling av DALI-drivere. Om nødvendig er det også mulig å styre enhetene manuelt med impulsbryter.

- Bryteraktuatoren fungerer med nullgjennomgangskobling som beskytter releet og er derfor egnet for å koble ekstra LED-belysning. Spenningen leveres av DALI-bussen. Bryteraktuatoren er oppført som tilbehør for ESYLUX APC-tilstedeværelsesdetektorer og kan enkelt integreres i tredjeparts styreenheter på grunn av interoperabiliteten på tvers av produsenter i DALI-2. Aktuatoren kan installeres i kommersielt tilgjengelige, innfelte bryterbokser eller utenpåliggende koblingsbokser, skriver de avslutningsvis i pressemeldingen.