NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk Holding) er et trøndersk energiselskap. Konsernet utvikler, produserer og leverer fornybar energi, energi- og installasjonstjenester og digital infrastruktur, og er eid av 19 trønderske kommuner.  NTE Elektro er totalleverandør av alle typer elektriske installasjoner, og tar oppdrag innen bolig, landbruk, havbruk, næring, industri, det offentlige, gatelys og fiber. Selskapet prosjekterer og bygger høyspentanlegg samt sterk- og svakstrømsanlegg i yrkesbygg og boliger.

Det er i dag 280 ansatte i NTE Elektro - inklusiv datterselskap -, som gjør dem til den største elektrovirksomheten i fylket.

Fra null-resultat til minus seks millioner

Elektro endte på en omsetning på 223 millioner kroner for årets seks første måneder, med et driftsresultatet på  minus 6 millioner kroner. I samme periode året før, omsatte elektro for 248 millioner, og endte med et null-resultat på bunnlinja.

Dette skriver NTE i sin halvårsrapport: «Elektro har redusert omsetning pga. lavere aktivitet enn i fjor. Det er levert flere større prosjekter, men en opplever samtidig at aktiviteten i markedet er lavere enn i fjor. Redusert aktivitet i byggenæringen har gitt tydelige effekter. Driftsresultatet er svakere sammenlignet med fjoråret på grunn av lavere dekningsbidrag, samtidig som de faste kostnadene er på nivå med samme periode i fjor. Det er gjennomført og gjennomføres tiltak for å bedre resultatet»

- Har allerede tatt grep

Hva de konkrete tiltakene innebærer, ønsker ikke konserndirektør Elektro Svein Erik Svarte å si noe konkret om til Elektro24-7.

– Vi har dessverre ikke mulighet til å gå direkte inn på hvilke tiltak vi gjennomfører, men vi ser på kostnadsreduserende tiltak både ved driften i dag og litt lenger frem i tid. Vi har allerede tatt endel grep både i underliggende drift og på kostnadssiden, og regner med at vi kan se resultat av arbeidet i løpet av 2025. Vi har også blitt en del av Norges største elektrikerkjede EL-PROFFEN.

Fra 2022 til 2023 forbedret NTE Elektro årsresultatet med 20 millioner kroner, og omsetningen økte med 91 millioner kroner. Den reduserte omsetningen hittil i år, forklarer han  med at de har hatt lavere aktivitet, blant annet på grunn av redusert aktivitet i markedet.

– Det har konsekvenser både for NTE Elektro og for flere andre aktører i elektromarkedet.