Etter flere tiår på Aspmyra stadion har Bodø/Glimt bestemt seg for å ta neste steg. Bodø trenger en ny storstue. En storstue som kan romme både byens eliteserielag i fotball, i tillegg til flere andre idretter, organisasjoner og arrangementer som konserter og kongresser. 

Byggestart for arenaen som skal huse 10.000 tilskuere vil skje til høsten, med ett års stipulert byggetid. Kostnadsrammen har tidligere blitt anslått å være på 858 millioner kroner. 

– Vårt nye hjem skal ha mer effektive løsninger for areal og energi enn hva Aspmyra kan tilby oss i dag, og i fremtiden, melder klubben. 

 Målet med prosjektet er å oppnå høyeste grad «Outstanding» hos BREEAM Communities. 

– I tillegg har vi fire ytterligere konsepter vi jobber med, for å gjøre arenaen til verdens mest bærekraftige bygg. Vi ønsker å redusere mengder material og CO2 i de bærende konstruksjonene. Vi ønsker å bruke betong som sparer klima og består av mindre CO2. I tillegg ser vi på konsepter for kraftig redusert energibruk og -forsyning og ombruk av byggematerialer og interiør. 

Energiproduksjon og avfallshåndtering 

– For at arenaen vår skal være så bærekraftig som vi ønsker er vi avhengige av å tenke nytt og finne kreative og innovative løsninger på blant annet avfallshåndtering og energiproduksjon. Derfor planlegger vi blant annet et pyrolyseanlegg som skal «brenne» avfall fra anlegget og dermed skape energi til driften av storstua. 

I tillegg vil de importere og brenne kloakkslam fra kommunen sitt anlegg. På den måten kan Bodøs storstue være selvforsynt med energi. 

– Vi ønsker også å drive urbant landbruk i anlegget, ha høy grad av biologisk mangfold både inne og utenpå bygget, koble arenaen på fjernvarmeanlegget som ekstrakraft, og selge overskuddsproduksjon av energi på strømnettet. 

Selv om ikke sola skinner på himmelen hver eneste dag i byen vår ligger det store muligheter i å utvinne solenergi. Derfor ønsker klubben å inkludere solceller i bygget. Potensielt kan solceller på stadion produsere 25 tusen kWh per år.