Citycon har inngått en avtale med energiselskapet Vardar om installasjon og drift av solcelleanlegget på Kremmertorget, med Sunease som rådgiver, utvikler og ansvarlig for forvaltningen. Installasjonsarbeidet starter i september, og anlegget forventes å være i drift fra slutten av oktober 2024.

– Dette er en spennende satsing som er i tråd med våre ambisjoner om å bli klimanøytrale. Kremmertorget har store takflater som gjør bygget egnet for solceller. Kremmertorget var også Norges første miljøsenter da det ble sertifisert etter miljøstandarden BREEAM for over ti år siden. Nå følger vi opp med enda en miljøsatsing på Kremmertorget, sier Håkon Tuv Dalland, Vice President Asset Management i Citycon.

Det nye solcelleanlegget på Kremmertorget vil årlig produsere omtrent 785 000 kWh, som dekker omtrent 30 % av senterets årlige energibehov. Dette tilsvarer strømforbruket til rundt 50 norske husholdninger.

– Solcelleanlegget på Kremmertorget er et godt eksempel på hvordan vi kan kombinere innovasjon og bærekraft for å møte fremtidens energibehov. Takket være et godt samarbeid med Citycon, kommunen og Vardar, bidrar vi til å redusere utslipp med opptil 400 tonn CO2-ekvivalenter hvert år, sier Simen Standahl, en av grunnleggerne av Sunease.

Sun-Net og Grønn Strøm står for installasjonen av anlegget, mens det lokale elektrofirmaet Svensgaard Installasjon A, vil utføre tilkoblingen.

Citycon ble i 2024 for fjerde år på rad utpekt som en av Europas klimaledere av Financial Times og Statista. Selskapet har som mål å bli klimanøytralt innen 2030, noe som innebærer et systematisk arbeid med å redusere utslipp, spare energi og sørge for at eiendommene møter kravene i miljøsertifiseringssystemet BREEAM.