– Dette er en stor tillitserklæring. Prosjektet innebærer arbeid på rekke komplekse bygg som er sentrale for samferdsel og kritisk infrastruktur i og rundt hovedstadsområdet, sier regionsdirektør i GK, Frode Børresen.
Gjennom avtalen skal GK ha ansvar for prosjektering og utførelse av drifts- og vedlikeholdsoppdrag på stasjoner, verksteder og eiendommer i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold. Dette kan blant annet innebære skjermer og tavler på stasjonene, lys og installasjoner i kiosker, stikkontakter, solcelleanlegg, ladeanlegg for elbil, brann- og alarmsystem, bygningsteknologi og sensorer.
GK skal også bistå med rådgivning og konsulenttjenester, i tillegg kan Bane NOR benytte avtalen til energimerking av bygg, og energivurdering av teknisk anlegg.
– Vi ser frem til å bistå med energieffektive løsninger som bidrar til å redusere energiforbruk og klimagassutslipp, sier Børresen.
Riksdekkende KAM i GK, Rosario Myklebust |
Innstilt som nummer 1
I tilbudsprosessen ble pris, miljø og kvalitet vektlagt. Bane NOR signerte avtale med to leverandører av totalt 13 tilbydere. Riksdekkende KAM i GK, Rosario Myklebust, er stolt over at GK ble rangert som nummer én.
– For å tilfredsstille Bane NORs miljøkrav og redusere egne utslipp, benytter vi oss blant annet av fossilfri transport, i tillegg skal vi gjenbruke komponenter der det er hensiktsmessig, sier Myklebust.
Hun legger til at GKs fagkompetanse og desentraliserte organisasjon kommer til å bli viktig.
– Vi har kontorer og ansatte fordelt over hele regionen, noe som gjør at vi kan stille på kort varsel og unngå unødig reising.
Kontrakten mellom Bane NOR og GK ble signert 24. oktober 2024.
– Vi ser fram til et godt samarbeid med GK, som er en ny elektroleverandør for oss. Vi har hatt godt samarbeid med andre avdelinger i GK-konsernet tidligere. Etter en lang og grundig konkurranse er vi trygge på at vi har valgt gode samarbeidspartnere for elektrikertjenester, forteller Hallvard Ekker, seniorrådgiver tekniske anlegg i Bane NOR Eiendom.
Kompleks bygningmasse
Bygningsmassen til Bane NOR innebærer alt fra landets største stasjon, Oslo S, til verneverdige togstasjoner som Hamar stasjon og Notodden stasjon, samt verkstedene på Grorud og i Lodalen.
– Våre leveranser på verkstedene innebærer blant annet arbeid med sterkstrøm, noe som setter høye krav til sikkerhet, og innebærer at vi må inkludere eget sikkerhetspersonell med spesialkompetanse, sier avdelingsleder i GK, Kjell Erik Johansen.
Han forteller også at stasjonene til Bane NOR er i drift i store deler av døgnet, noe som krever at GK er fleksible, effektive og løsningsorienterte.
– Enkelte av stasjonene kan ikke ha noe nedetid, her må vi samarbeide godt med driftspersonell og ansatte for å sikre smidige prosesser, sier Johansen.
GK starter opp med sine elektroarbeider fortløpende.
– Vi regner med å ha rundt 10 til 15 ansatte som jobber kontinuerlig med eiendommene til Bane NOR de neste årene, avslutter Johansen.