Du kan nominere til følgende kategorier:
Årets anlegg:
Utmerkelsen retter seg mot solanlegg på bygg eller bakke, nasjonalt eller internasjonalt, som kom opp og ble satt i drift i 2023. Nominasjonen må inneholde hvor anlegget er og i hvilken sammenheng/hvorfor den er nominert.
Solenergiklyngen ønsker med denne prisen å vise frem gode prosjekteksempler på høy kvalitet i produkter, prosjektering, bærekraft og gjennomføring som kan tjene som inspirasjon for en samlet bransje og som løfter den norske solkraftbransjen fremover.
Årets prestasjon:
Utmerkelsen går til en person eller organisasjon (privat, kommunal, statlig el NGO) som gjennom sitt virke har bidratt med særlige utviklingsbidrag til solkraftens rolle i det norske og internasjonale fornybarsamfunnet. FoU resultater, innovasjonshøyde og bærekraft som bidrar til økt kvalitet, bedre utnyttelse av solkraften, enklere integrasjon i kraftnettet eller mer helhetlige tilnærminger til fornybarsamfunnet kan nomineres til denne prisen. Norsk eller internasjonalt og tilgrensende teknologier er innenfor denne kategorien.
Årets «Talent»:
Utmerkelsen retter seg mot de under 35 år som er med å fremme solenergi. Det kan være som rådgiver, prosjekterende, montør, selger, innovatør, gründer, forretningsutvikler, forsker, teknolog eller annet. Kandidaten nomineres ved å ha gjort seg bemerket på et eller flere av disse punktene: nysgjerrighet/nyskapende/formidlingsevne/kunnskapsdeler/kunnskapsrik/motiverer/ effektiv/kreativ/en god igangsetter/en god lagspiller eller leder.
Nominer din kandidat her.
Juryen består av:
Mette Kristine Kanestrøm, Multiconsult & Styret i Solenergiklyngen
Erik Marstein, IFE & Styret i Solenergiklyngen
Bjørn Thorud, Aneo & Styret i Solenergiklyngen
Ove Guttormsen, NELFO
Anneline Malling Breen, Solenergiklyngen
Prisen vil deles ut under konferansemiddagen på Solenergikonferansen 16. april 2024 på Clarion Hotel Oslo.
Årets tema er finansiering og lønnsomhet i det grønne skiftet.
Her settes det fokus på hvordan storstilt solkraftutbygging skal finansieres fremover. Hvordan skal myndighetene legge til rette for at privat kapital skal utløses og hvordan ser de lønnsomme forretningsmodellene ut for en raskere skalering? Hvor mye fokus skal vi ha i Norge og hvordan øke takten på klimafinansiering og omstilling utenfor Norge?
Bare i Norge er det snakk om titalls milliarder kroner som skal investeres for å bygge ut solkraft på bygg og bakke i hele landet.
Mer info om program og påmelding for Solenergikonferansen finner du her.
Kilde: Solenergiklyngen