Denne gangen inviterer de til følgende arrangementer:
Tirsdag 13. august:
Hvordan gjør vi solceller populært igjen?
I fjor vedtok Stortinget et mål om 8 TWh solkraft innen 2030. Det innebærer en 15-dobling av alt vi har bygget ut så langt, og den 14. mai lanserte regjeringen sin tiltaksplan for å nå solkraftmålet.
Men er vi på rett vei? spør NHO Elektro. I løpet av det siste året har investeringene i private husholdninger kollapset. Enova har kuttet i støtteordningen, regjeringen diskuterer solskatt for folk flest, søknadsprosessene oppleves å være trege og kostbare, gunstige avtaler om solkonto forsvinner fra markedet og det er usikkerhet rundt tilknytningsvilkår, delingsløsninger og avregning av plusskunder.
Hva er egentlig regjeringens plan? Hva tenker Stortinget om utviklingen så langt? Og hvordan kan vi skape engasjement for småskala solcelleproduksjon hos husholdninger og bedrifter?
Onsdag 14. august:
Frafall på yrkesfag – hva skjer i klasserommet?
Søkertallene til yrkesfag er skyhøye, men alt for mange faller fra på veien til en lærlingeplass. Hva skjer i klasserommet? Vil ny opplæringslov bøte på dette? Skal vi ruste opp karriereveiledningen og gjøre lærerutdanningen bedre.
NHO Elektro sine medlemsbedrifter står for en betydelig andel av lærlingeplassene her i landet. Vi ønsker å belyse utfordringen med frafall i løpet av VG1 og VG2.
Slik skaffer vi nok kraft til klimamål og verdiskaping
For å skape jobber og verdier, utvikle velferdsstaten og sikre et klima vi kan leve i, må det norske samfunnet ha mer fornybar kraft, til forutsigbare og levelige priser.
Men hva er realistisk å få til av økt krafttilgang fra eksisterende og ny produksjon, og mer effektiv energibruk?
Arrangementet er i regi av Elektroforum (NHO Elektro, Norsk Industri, Fornybar Norge, Rådgivende Ingeniørers Forening, Norsk Forening for Elektro og Automatisering og Elektroforeningen)
Hva gjør vi med strømstøtten?
Da strømprisene eksploderte i 2021, var myndighetene raske med å etablere en strømstøtte for å beskytte husholdningene mot høye strømregninger. Dessverre er bieffekten at det blir mindre lønnsomt å investere i ENØK-tiltak i egen bolig.
I samarbeid med Samfunnøkonomisk analyse og andre samarbeidspartnere lanserer NHO Elektro et nytt forslag til en modell som både beskytter folk mot høye strømregninger og gir sterk motivasjon til å investere i solceller, energieffektivisering og forbrukerfleksibilitet.
Kjernen i modellen er at strømstøtten ikke lenger skal utbetales på bakgrunn av ditt faktiske strømforbruk, men i stedet beregnes ut ifra forhold som er avgjørende for ditt behov for strøm, slik som boligtype, areal og alder på bolig.
Torsdag 15. august:
Digitalt krafttak – full fart eller snubler vi på startstreken?
Hva kan vi gjøre for å øke digitaliseringstakten i samfunnet og hvordan når vi målene om å ta ut potensialet innenfor digitalisering og KI?
Vi står foran store utfordringer fremover. Befolkningsveksten vil avta, klimakrisen øker i omfang og den geopolitiske situasjonen har blitt uforutsigbar. Ressursbehovene innenfor områder som helse og forsvar blir mer prekære. Regnestykket vil ikke gå opp dersom vi ikke klarer å utnytte teknologi som bidrar til at vi klarer å digitalisere hele samfunnet.