Kontoret, som ble opprettet etter tariffoppgjøret i 2022 i samarbeid mellom NHO Byggenæringen og Fellesforbundet, har siden oppstarten holdt kurs og informasjonsmøter for flere hundre deltakere i bedrifter over hele landet.
– Vi ser at interessen for akkordlønnsystemet er stor. Bedriftene ønsker å øke både lønnsomheten og konkurransekraften gjennom målrettet akkordbruk, sier Terje Langberg Larsen ved Servicekontoret for akkord. Akkordkursene arrangeres i tett samarbeid med Fellesforbundets oppmålere, som er sentrale i oppfølgingen og implementeringen av akkord i bedriftene.
Servicekontoret har erfart at ulike bedrifter har forskjellige behov og preferanser når det kommer til kursinnhold. – Vi tilbyr derfor gratis kurs som tilpasses bedriftens ønsker og behov, enten det dreier seg om heldagskurs for hele bedriften eller kortere informasjonsmøter, forklarer Christian André Sagvold Johansen fra Servicekontoret.
Akkordlønn gir økt produktivitet og reduserer risikoen for konflikter. – Når kunnskapsnivået økes og balanseres på tvers av partene, blir det færre diskusjoner og bedre forutsetninger for god planlegging og sikker, rasjonell produksjon. Dette vinn-vinn-perspektivet er et sentralt budskap vi formidler, avslutter Sagvold Johansen.